A helytelen étrend és diéta első 6 jele

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Diétája miatt nem forog az agya?

Állandóan enni kíván, folyton éhes, lehangolt vagy fáradt? Előfordulhat, hogy mindezt a helytelen táplálkozás okozza, vagy az, hogy rossz diétát választott.

Nem úgy működik...1. Alacsony energiaszint, állandó fáradtságérzet

Fogyasszon sok összetett szénhidrátot, hogy fogyás közben is megőrizze energiáját és szellemi frissességét. Az étrendjébe vegyen fel vasban gazdag ételeket, például zabkását és spenótot, és igyon meg naponta legalább nyolc pohár vizet.

2. Hangulatingadozás, rosszkedv és lehangoltság

Ha halak fogyasztásával a szervezete nem jut elegendő omega-3 zsírsavakhoz, vagy elegendő B-vitaminhoz (elsősorban folsavhoz, B6 és B12 vitaminhoz), az rossz hangulathoz vezethet. Hetente kétszer-háromszor fogyasszon halat, hogy a szervezete hozzájusson az omega-3 zsírsavhoz és a B12 vitaminhoz; folsav forrásként egyen naponta két sötétzöld levelű zöldséget és B6-vitamin tartalmú ételeket, például banánt, teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket, spárgát és zöldségeket.

3. Premenstruációs szindróma (PMS)

A túlságosan kevés kalcium és magnézium, illetve a túl sok cukor fogyasztása súlyosbíthatja a PMS tüneteit, mint például a hangulatingadozás, szorongás, sírógörcsök, puffadás, fejfájás és kínzó vágyakozás az evés után. Ha túlságosan kevés kalóriát juttat a szervezetébe, az szintén előidézhet hangulatingadozást.

Fogyasszon kevesebb édességet. Egyen több, kalciumban gazdag ételt, például zsírmentes tejet, joghurtot és kalciummal dúsított szója termékeket. Fogyasszon több, magas magnézium tartalmú ételt, köztük teljes kiőrlésű gabonákat, dióféléket, zöldségeket, és vigyen be a szervezetébe elegendő kalóriát.

4. Állandó éhségérzet

Kihagyja a reggelit vagy valamelyik másik étkezést; olyan diétát tart, amely túlságosan kevés kalóriát, szénhidrátot, vagy fehérjét engedélyez; nem eszik elegendő rostban gazdag ételt. Vagy: túlságosan sok üres kalóriát eszik – magas cukor-és zsírtartalmú készételeket, amelyektől csak hízni lehet, jóllakni nem. A napi táplálékbevitelt egyenlően ossza el, és kezdje a reggelivel. Egy kis fehérjét és magas rosttartalmat (amelyek együtt egyensúlyban tartják a vércukorszintet és teltségérzetet okoznak) minden fő-vagy köztesétkezés során vegyítsen minőségi szénhidrátokkal.

Vagyis reggelire egyen teljeskiörlésű gabonát, tejtermékkel, étkezések között pedig gyümölcsöt. Úgy tartsa magát a kevesebb kalóriához, hogy sok, magas rost-és víztartalmú ételt fogyaszt, például zöldségeket, gyümölcsöket, húsleves alapú leveseket és ragukat.

5. Evési rohamok és evés utáni vágy

Rendkívül szigorú, korlátozó diéták, az étkezések kihagyása, édes vagy zsíros falatok nassolása. A túl sok koffeines vagy alkoholos ital fogyasztása is súlyosbíthatja az evés utáni vágyat. Kövessen kiegyensúlyozott étrendet. Az édesség iránti vágyát természettől édes harapnivalókkal, például gyümölcsökkel csökkentse.

Ezt mind meg fogja enni?

Hogy ne legyen hiányérzete, hetente néhányszor fogyasszon egy-egy kis adagot a kedvenc ételeiből. Ne igyon naponta több mint három csésze kávét vagy egy alkoholos italt.

6. Szellemi restség

Ha kihagyja a reggelit, vagy ha nem fogyaszt elegendő antioxidánst (terményekben található) és E-vitamint (diófélékben, magvakban és búzacsírában található), az szellemi restséghez vezethet, vagy hozzájárulhat a memória romlásához. A koncentrációhiány oka lehet, ha a szervezetben kevés a vas, derült ki a Pennsylvaniai Állami Egyetem tanulmányából. Kezdje a napot egészséges reggelivel, hogy a szelleme ebédidőre se halványuljon el.

Egyen sok, antioxidánsban gazdag ételt, például gyümölcsöket (elsősorban cseresznyét, piros szőlőt, aszalt szilvát, mazsolát, bogyókat, friss szilvát és narancsot), és zöldségeket (különösen kelkáposztát, spenótot, kelbimbót, répát és piros csemegepaprikát). Szedhet multivitamint és olyan ásványi kiegészítőt, amely E-vitamint is tartalmaz. És ügyeljen rá, hogy a szervezete hozzájusson a napi ajánlott 18 milligramm vashoz.

Forrás: eletmod.hu

Ne legyen a rossz diéta áldozata!

Fogyasszon diétázáskor is Alap Energia multivitamint!

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

Jó Közérzet Központ - Alap Energia multivitamin

Publikálva: 2010. november 26.

Kapcsolódó termékek
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár