A legegészségtelenebbül élők a genetikát okolják

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Egy friss felmérés szerint a gének és a krónikus betegség között közelmúltban feltárt kapcsolatok, eszközül szolgálnak a legegészségtelenebbül élők számára: mentséget jelentenek egészségügyi problémáikra.

"Meg akartuk tudni, hogy az emberek felhasználják-e a genetikát arra, hogy kifogást találjanak helyzetükre ahelyett, hogy megváltoztatnák a viselkedésüket, és egészségesebb életmódot folytatnának" - nyilatkozta az AFP hírügynökségnek a tanulmány társszerzője, Suzanne C. O'Neill, a washingtoni Georgetown Egyetem rákkutató központjának kutatója. "Úgy tűnik, hogy az emberek többsége nem él ezzel a kifogással, kivéve a legegészségtelenebbül élőket: akik dohányoznak, egészségtelen étrenden élnek, és nem végeznek elég testmozgást.

A "bűnös" DNS.

A kutatás szerint ez utóbbi csoportba tartozók nagyobb valószínűséggel gondolják úgy, hogy a betegségek genetikai eredetűek, és nem érdeklik őket az életmódváltással kapcsolatos információk. A vizsgálat eredményei az Annals of Behavioral Medicine júniusi számában jelent meg.

Az emberek 99,9 százalékban egyformák, legalábbis genetikai értelemben. Csak a fennmaradó 0,1 százalék okozza az olyan eltéréseket, mint a különböző hajszín vagy az egyes betegségekre való hajlam. Ezt szem előtt tartva O'Neill és munkatársai közel 2000 résztvevőt kérdeztek meg szokásaikról, az étrendtől az alkoholfogyasztáson keresztül egészen a testtömeg-indexig és az iskolázottságig.

A rák és a magas vérnyomás kockázatát azok hozták nagyobb valószínűséggel összefüggésbe a genetikával, akik egészségre leginkább veszélyes viselkedéseket folytatnak. Általánosságban az derült ki, hogy a legegészségtelenebb viselkedésű emberek voltak a legkevésbé kíváncsiak arra, hogyan csökkentheti az egészséges életmód a betegségek kockázatát.

Forrás: lifenetwork.hu

Ne tartozzon az egészségtelenül élők közé!

Multivitaminokat egész évben (tavasszal és nyáron is!!!) érdemes fogyasztani, mert tartalmazzák az alapvetően szükséges vitaminokat. Ilyenek a Jó Közérzet Vitamin - Alap-, Közepes- és a Nagy Energia multivitaminok.

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

Jó Közérzet Központ - Alap Energia multivitamin


Publikálva: 2010. november 22.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár