Az omega-3 zsírsav javíthatja a szív anyagcseréjét cikk fényképe

Az omega-3 zsírsav javíthatja a szív anyagcseréjét

Az új kutatásban kiderült: jelentős a javulás.
A standard kezelésben részesülő szívbetegek állapotán javítani látszik az omega-3 zsírsavakat tartalmazó táplálék-kiegészítő.

"Az n-3 többszörösen telítetlen zsírsavak még az addigi jelentős javulás után is további előnyöket nyújtottak a szívfunkció és a teherbírás területén." – mondta a tanulmány társszerzője, Dr. Mihai Gheorghiade, a Northwestern Egyetem Feinberg orvosi karának kardiológus professzora.

"Ebből kiderül, hogy még a terápiára jól reagáló betegek esetében is "sokat tudunk javítani az állapotukon." – tette hozzá.

"Ez ajtót nyit a természetes kezelés kiaknázása felé, vagyis a makrotápanyagokat lehetne alkalmazni szívbetegség esetén." A jelentés a Journal of the American College of Cardiology január 5-i online számában jelent meg.

Gheorghiade csapata véletlenszerűen választott ki 133 szívbeteget, akiknek a standard kezelés után csak minimális tüneteik maradtak. Beta blokkolót kaptak, illetve magas dózisú omega 3 zsírsavat, vagy placebót.

Egy évvel később az omega 3-t szedő csoport tagjainál 10,4 százalékkal javult a szívfunkció, a placebo-csoport 5 százalékához képest. A vér oxigénszintje az omega 3 csoportban 6,2 százalékkal emelkedett, míg a placebot szedőknél 4,5 százalékkal csökkent.

Az edzésidő 7,5 százalékkal nőtt, míg a másik csoport tagjainál 4,8 százalékkal kevesebb lett. Az omega 3 csoport tagjai körében 6 százalék volt a kórházi tartózkodás aránya, a placebos csoportnál pedig 30 százalék.

Gheorghiade következtetései szerint a táplálék-kiegészítő javította a szív anyagcseréjét.

"Ez egy példa arra, hogy a nem hagyományos terápia is működhet."

Nagyon léptékű tanulmányokra van szükség azonban ahhoz, hogy kiderüljön, az omega 3 valóban segít-e meghosszabbítani az életet.

"Ígéretes, de még nem lehet belőle messzemenő következtetést levonni. Hiba lenne azonban, ha nem értékelnénk a makro-és mikrotápanyagok szívbetegségek kezelésében betöltött szerepét."

A kutató ennek ellenére nem javasolja az omega 3 nagydózisú használatát a szívbetegségek elkerülése céljából.

Az adagolást mindenképp meg kell beszélni a kezelőorvossal. Minden kezelés egyénre szabott, nem olyan, mint egy recept a szakácskönyvben. Dr. W.H. Wilson Tang, a Cleveland Klinika adjunktusa, a kapcsolódó cikk társszerzője elmondta: "az omega 3-mal végzett, szívbetegségekkel kapcsolatos tanulmányokat még nem tesztelték hatékonyan, a kísérlet típusából korlátok adódtak.

Ki kell deríteni, hogy mi a helyes adagolás és a kezelés időtartama, mielőtt kijelenthetjük, hogy működik vagy sem." Douglas "Duffy" MacKay, a Felelős Táplálkozás Tanácsának tudományos és szabályozási ügyeinek alelnöke, mely a táplálék-kiegészítők iparágát képviseli, elmondta:

"Minden felnőttnek 500 mg omega- zsírsavra van szüksége a szív egészségének megőrzése végett."

Az Amerikai Szív Szövetség is heti legalább 2 alkalommal javasolja zsíros húsú halak fogyasztását, mint amilyen például a tonhal, a szardínia, vagy a hering.

(A cikk forrása: natursziget.hu)

A Jó Közérzet Központ kiegészítése:

Kedves Olvasónk!

A fenti cikket olvasva talán Önben is megfogalmazódott, hogy kicsit zavarosak a leírtak, valahogy senki nem mer állást foglalni amellett, hogyan érhető el javulás, vagy egészség. Mi nem vagyunk kutatóorvosok és nem is akarjuk helyettük eldönteni a kérdést. A dolog csak azért fura, mert miközben az kiderült a kutatók számára is, hogy az omega 3 zsírsavra szükség van, a hatása kedvező, azért csak nem akarja eldönteni a kérdést, csak ott hagyja lebegni a témát...

Persze kérdés mi a cél.Stabil adatokat adni az egészség megőrzésével kapcsolatban vagy zürzavart kelteni.
Vajon a cél az egészség megőrzése, vagy a betegségek kezelése.
Ezt mindenki döntse el maga, és válasszon döntésének megfelelő módszert.

üdvözlettel, Vági Péter

Jó Közérzet Vitamin®
wWeboldal szerkesztője

Pótolja szervezete vitamin, ásványianyag
és nyomelemszükségleteit az Omega 3 zsírokban gazdag
Jó Közérzet Vitamin® termékek
rendszeres fogyasztásával

Publikálva: 2011. június 20.

Kapcsolódó termékek
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár