Beteg véredények? A koleszterinnek köze sincs hozzá!

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A szív és az érrendszer a legfontosabb láncszem az összes szerv és a szövetek működésének biztosításában. Az egészség közvetlenül függ a véredények állapotától. A szív és az érrendszer egész életünk során nagy terheléssel funkcionál, dinamikusan reagálva a terhelések növekedésére.

Az összes betegség ilyen vagy olyan mértékben függ a véredények működésének zavaraitól. A szív és érrendszeri megbetegedések az egész világon első számú a halálozási okok. Oroszországban ezektől a betegségektől évente több mint egy millió ember hal meg.

A szív és érrendszeri megbetegedések az elmúlt években jelentősen "megfiatalodtak". Ma infarktussal és agyvérzéssel – amelyek régebben az idősek megbetegedéseinek számítottak – egyre inkább a fiatal és középkorú korosztály tagjainak kell számolniuk.

A rizikócsoportba az elhízottak, a 2. típusú diabéteszes betegek, a dohányzók, az alkoholisták, a veszélyes munkahelyen dolgozók és a megapoliszokban lakók tartoznak. A munkahelyi és mindennapi élet során átélt stresszek, a helytelen táplálkozás, a hipodinamia miocardica, a lábon kihordott fertőző betegségek egyenes úton vezetnek az infarktushoz és az agyvérzéshez. Mindez az első helyre helyezi a szív és érrendszeri megbetegedések gyógyítását és megelőzését.

A vérszállító edények jó működése az aktív hosszú élet záloga. A nagy és kis artériákban és a vénákban a véráramlás zavarai élesen csökkentik az ember munkaképességét és kitartását, a friss vér kapilláris mederbe történő bejutásának lassulása a mikrocirkuláció zavaraihoz vezet. Eredményképpen a sejtek táplálási folyamatai és a sejtközi térből a salakanyagok eltávolítása sérülnek.

A szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésében fontos szerepet játszik a helyes táplálkozás. A helyes táplálkozás élelmiszerei – a szív és az érrendszer negatív hatásoktól való védelmének és a normális funkciója biztosításának alapvető forrásai.

Francia paradoxon
A tudósok már régóta ismerik az úgynevezett "francia paradoxon"-t. Franciaországban a szív és érrendszeri megbetegedések halálozási aránya alacsonyabb, mint a többi országban. Ez azzal van összefüggésben, hogy Franciaországban a lakosság étrendjének része a nagy mennyiségű vörösbor.

A vörösbor egyik leghasznosabb anyagának tartják a reszveratrolt. 1 l vörösborban átlagosan 7 mg reszveratrol található. A természetben két formában létezik a reszveratrol: cisz-reszveratrol és transz-reszveratrol. A cisz-formával összehasonlítva a transz-reszveratrol nagyobb biológiai aktivitással rendelkezik. A vörösbor másik fontos alkotóeleme a kvercetin, amely megakadályozza a vér sűrűsödését és az edényekben a trombok kialakulását.

Aki minden nap fogyaszt piros szőlőt vagy vörösbort, olyan anyagokhoz jut, amelyek szükségesek az edényeket megsértő tényezőktől való védelemhez.

Reszveratrolhoz és kvercetinhez hozzá lehet jutni akkor is, ha nem fogyasztunk vörösbort. Már lehet kapni olyan biológiailag aktív étrend kiegészítőket, amelyekben egy üveg vörösbornak megfelelő transz-reszveratrol és kvercitin van. Ezek az összetevők megakadályozzák a szív- és érrendszer betegségeinek kialakulását, szövődményeit, valamint a szervezet idő előtti elöregedését.

A cikk forrása: natursziget.hu
(Eredeti forrás: ztema.ru, oroszból fordította Bajkovné Erdész Mária)

Pótolja napi vitamin, ásványi anyag
és nyomelemszükségletét Jó Közérzet Vitamin®
termékek fogyasztásával!

 

Publikálva: 2011. április 12.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár