A sztárszakács kikelt hazája gasztronómiája ellen

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Jamie Oliver támadást indított honfitársai ellen: szerinte a britek civilizálatlan anyagiaskodók, akiket megbabonáz az alkohol kultúrája.

A 33 éves angol sztárszakács teljesen kikelt honfitársai és saját hazája gasztronómiája ellen. Jamie Oliver szerint a britek olyan anyagias dolgokhoz vonzódnak, mint a nagyképernyős tévé, a legújabb típusú autó vagy mobiltelefon, de mindenek felett a sör.

Jamie OliverA világhírű szakács a francia Paris Match magazinnak adott interjújában indított támadást hazája konyhája ellen, és azt állítja: még egy afrikai nyomornegyedben is változatosabb az étrend, mint Nagy-Britanniában, "ahol az emberek inkább leisszák magukat, minthogy egy jót egyenek".

A legújabb felmérések szerint a britek 80 százaléka nem törődik azzal, hogy együtt vacsorázzon a család. Ezt Oliver az új szegénységgel magyarázza: "ez nincs összefüggésben az éhezéssel, vagy a háborúval - éppen ellenkezőleg.

Az embereknek, akikről beszélek, hatalmas tévéjük, a legújabb típusú autójuk és mobiljuk van. Az ő szegénységük abban mutatkozik meg, ahogyan táplálkoznak".

"A dél-afrikai Soweto nyomornegyedeinek lakói sokkal változatosabban főznek, mint a britek. Úgy gondolom, a legtöbb angol ételből hiányzik a szív" - nyilatkozta a sztárszakács, aki szerint igaz az az állítás, hogy a britek azért nem érzik rendesen az ízeket, mert túl sokat isznak.

Jamie Oliver úgy véli: a francia konyháról lehetne példát venni, mert abban még mindig meg vannak a régi szokások. Egyébként a sztárszakács nem véletlenül kelt a franciák pártjára, ugyanis tv show-t tervez indítani Franciaországban.


Forrás: inforadio.hu

Publikálva: 2010. november 25.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár