A-vitamin - Retinol

Ismerje meg az A-vitamin - másnéven Retinol nevű vitamin szerepét, előnyeit. bővebben

Publikálva: 2010. november 20.
 

K-vitamin

A természetben két formában fordul elő: K1-vitamin (fillokinon), amit a zöld növények, valamint a K2-vitamin (menakinon), melyet baktériumok szintetizálnak. A természetes K-vitaminok csak zsírban, a mesterségesen előállított származékok vízben is oldódhatnak.

bővebben

Publikálva: 2010. november 20.
 

E-vitamin

Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva- kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a zöld növények, a hús, a máj és a tojás.

bővebben

Publikálva: 2010. november 20.
 

H-vitamin

A hámszövet védelmi vitaminja, baktériumok, élesztőgombák fontos enzimje. (biotin, filtrátfaktor, p-aminobenzoesav)

Hiánya a hámszövet ellenállását csökkenti, gyulladások lépnek fel, esetenként gerincvelői bántalmakat okoz. Az élesztőkivonat az embernél gátolja az őszülés kialakulását.

Legjobb biotinforrásaink a máj, a vese, a tojássárgája, az élesztő, a karfiol, a dió- és mogyorófélék, a gabonafélék. A gyümölcsök és a húsfélék igen keveset tartalmaznak.

bővebben

Publikálva: 2010. november 20.
 

D-vitamin

Először a csukamájolajról állapították meg, hogy gyógyítja az angolkórt, majd a napfénnyel besugárzott táplálékról is megállapították ugyanezt. Az utóbbiból kristály formájában előállított anyagot D1-vitaminnak nevezték el, mely kalciferolt és lumiszterint tartalmaz.

bővebben

Publikálva: 2010. november 20.
1

Legutóbb olvasott oldalaink:


A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár