A táplálék kiegészítőkről

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Ezen készítmények piaca ma már hatalmasra nőtte ki magát. Hogy ez megtörténhetett, annak köszönhető, hogy a mai kor embere felismerte, hogy szüksége van táplálékkiegészítőkre, vitaminokra ahhoz, hogy teljesebb, egészségesebb életet tudjon élni.

Ebben a cikkben igyekszem eligazítást adni arról, hogy a nagy kínálatból milyen szempontok alapján válasszuk ki a legmegfelelőbbet, és hogy a pénzünkért a legjobbat kaphassuk.

Amikor táplálékkiegészítőkről beszélünk, először is tudnunk kell, hogy mit szeretnénk vele elérni. Milyen elhatározásból dönthetünk úgy, hogy táplálék kiegészítőhöz nyúlunk?

Mint azt tudjuk, ezek a készítmények általában a megelőzést szolgálják azzal, hogy biztosítják szervezetünk számára a működéséhez szükséges tápanyagokat, vitaminokat, nyomelemeket, enzimeket… Egyszóval vitális anyagokat. Itt el is érkeztünk egy fontos ponthoz, miszerint, ha szervezetünk ezekből az úgynevezett vitális anyagokból hiányt szenved, nem tudja maradéktalanul ellátni feladatait, immunrendszerünk meggyengül. Minden betegségnek az oka valaminek a hiányában keresendő.

Multi gyümölcsSajnos ma az élelmiszereink nem tudják megfelelő mértékben pótolni ezt a hiányt, sőt a csökkenő tápanyagtartalom mellett egyre nagyobb a méreganyag tartalom. Ezért egyre nagyobb méreteket öltenek a mára már népbetegségnek számító kórok. (Rákos megbetegedések, allergia, asztma, csontritkulás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák, migrén...)

Az egyik ilyen szempont tehát, hogy a készítmény megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazza a szükséges vitális anyagokat. Ez azért fontos, mert ha az összetevők megfelelő arányban találhatóak meg, azok segítik egymás felszívódását.

Ebből következik a másik: a terméknek, ahhoz hogy eredményt érjen el, értelemszerűen fel kell szívódnia, hogy a lehető legjobb arányban felhasználható legyen a szervezet számára.

Fontos a kombináció!

Ha ez a feltétel nincs meg, hiába fektettünk pénzt annak megvásárlásába.

Követelmény a szerrel szemben a méregtelenítés, lúgosítás. Úgy gondolom, hogy ezekről nem szabad megfeledkezni akkor, amikor kutatásokkal bizonyított tény, hogy élelmiszereinkben ezrével hemzsegnek a méreganyagok. Mostanában a szakemberek nem győzik hangsúlyozni ezeknek a fontosságát.

Fontos az is, hogy csak természetes alapú anyagokat használjunk,mert a szintetikus, testidegen vitaminokat a szervezetünk nem képes felhasználni.

Amit csak kevesen tudnak, hogy a legtöbb ilyen szert már az előállítás során "tönkreteszik". (Pl.: a tabletta formájúakat 60 °C-on préselik. 40°C-on pedig már a fontos tápanyagok nagy része elpusztul. A kapszulákban pedig ott a hordozó anyag, amelyet szintén nem tudunk hasznosítani, sőt...)

Nehezen felszívódó préselt tabletták

Azt gondolom, hogy az ár mindenképpen megfontolandó a kiválasztás szempontjából. Azonban, azt is meg kell néznünk, hogy a fentiekben maradéktalanul teljesültek-e a feltételek, amelyeket előzőleg támasztottunk. Ha esetleg túlságosan az árat helyezzük előtérbe, az valamelyik feltétel rovására mehet, ami olyan további termék(ek) vásárlásához vezethet, amely kiegészíti ezt.

Könnyen felszívódó, folyékony, Jó Közérzet Vitamin - Alap Energia multivitamin

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az "olcsóbb" nem biztos, hogy olcsóbb!
Azt hiszem, hogy ezzel a termékek körét sikerült jelentősen leszűkíteni, és remélem, hogy neked is tudtam segíteni a választásban.

Forrás: egeszsegtipp.hu

Tudjon meg többet a Jó Közérzet Központ multivitaminjairól! (Kattintson erre a szövegre!)

Jó Közérzet Vitamin - Alap Energia multivitamin - Az egészséges család vitaminja - pH 8,7

Jó Közérzet Vitamin - Közepes Energia multivitamin - Az aktív emberek vitaminja - pH 7,1

Jó Közérzet Vitamin - Nagy Energia multivitamin - Menedzserek és sportolók vitaminja - pH 8,3

Publikálva: 2010. november 25.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár