Amitől a nők többsége retteg

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A nők átlagosan 28 éves korukban kezdenek el aggódni a külső megjelenésük miatt. Sokak az őszüléstől vagy a hajhullástól félnek, másokat a szarkalábak aggasztanak - derül ki egy felmérésből, mely szerint a hölgyek túlságosan sokat aggodalmaskodnak a külsejük miatt.

Egy brit felmérés szerint minden hatodik nő már húszéves korában elkezd aggódni amiatt, hogy fiatalságát vesztve megjelenése is egyre rosszabb lesz. A hölgyek 14 százaléka 25 éves korában jut el ide, további 14 százalék pedig 30 évesen.

Ez azt jelenti, hogy a harmadik x-en túl már majdnem a nők felét aggasztja a külseje. Az átlagos életkor, amikor is gyötrődni kezdenek a megjelenésük miatt, 28 év.

A négyezer nő megkérdezésével készült kutatásban minden korosztály képviseltette magát. A válaszolóknak mindössze 20 százaléka mondta azt, hogy nem aggódik és feltehetően 40 éves koráig nem is fog aggódni a külseje miatt, minden tizedik megkérdezett pedig úgy vélte: a probléma csak nagyjából 50 éves korától fogja aggodalommal eltölteni.

A felmérés egyik értékelője szerint a nők túlságosan sokat aggodalmaskodnak a külsejük miatt.

A hölgyek legnagyobb félelme, hogy kihullik a hajuk, illetve, hogy megőszülnek. Szintén aggódnak a szemük környékén megjelenő szarkalábak miatt.

Sokan szinte semmi pénzt sem sajnálnak a megszépülésükre, de átlagosan heti 40 fontot (12 ezer forint) költenek a külsejükre. A kérdés szempontjából reprezentatív korosztály, a 28 évesek külsejük ápolására havonta csaknem 64 ezer forintot fordítanak.

Éves szinten átlagosan 65 ezer forintnak megfelelő összeget költenek a hölgyek ránctalanító krémekre és kozmetikai kezelésekre. Fitneszedzésekre és kondibérletekre további 34 ezer forintnyi összeget, hajfestésre pedig 13 ezer forintnyit. Átlagosan 110 fontjuk (33 ezer forint) megy el ásványvízre és vitaminkészítményekre egy évében.

A vizsgálat szerint a hölgyek általában akkor kezdenek különösen odafigyelni a külsejükre, amikor férjhez mennek és gyermeket vállalnak. Jelenleg a brit nők átlagosan 33,6 éves korukban kötnek házasságot, míg 1995-ben 28,1 éves korukban tették ezt, a huszadik század közepén pedig valamikor a húszas éveik elején.

Forrás: inforadio.hu

Publikálva: 2010. november 25.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár