Az elfelejtett szódabikarbóna

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Összerázkódtam gyerekkoromban, mikor édesanyám lenyelt egy kanál szódabikarbónát ha égett a gyomra. Fúj, szörnyű az íze, hogy tudod lenyelni? – kérdeztem – Hát nem túl finom, de segít volt a válasz. És nem is csak gyomor égés esetén. Nagyon sok esetben használhatjuk ezt olcsó (pláne ha gyógyszertárban vesszük) szert. Lássuk csak mennyi mindenre jó.

Kiváló és olcsó lúgosító szer. Ha nagyon el van savasodva a szervezetünk kúraszerűen is fogyaszthatjuk, 2 héten át naponta kétszer (reggel-este) egy kávéskanál szódabikarbónát egy pohár vízben feloldva.

Testünk méregtelenítésére és fertőtlenítésére vegyünk szódabikarbonátos fürdőt. Oldjunk fel 3 evőkanál szódabikarbónát egy kád vízben és fürödjünk benne 25-30 percen át.

Erőteljes fertőtlenítő és gombaölő hatása is van. Ezáltal véd a láb gombás fertőződése és a lábizzadás ellen.

Kézmosáskor is érdemes szódabikarbonátot használni. Legalább 20 másodpercen át dörzsöljük vele a kezünket, hogy teljesen tiszta, baktérium mentes legyen. A szódabikarbonátnak köszönhetően bőrünk finom és puha lesz, körmünk pedig szép fehér.

Persze nem csak a körmöt fehéríthetjük vele. Mossuk fogainkat hetente 1-2 alkalommal szódabikarbónával és szép fehérek lesznek a fogaink. A szájszárazsága ellen és szánk Ph értékének a helyreállításáért öblögessünk szódabikarbonátos vízzel (1 kávéskanálnyit oldjunk fel egy pohár vízben).

Izzadás gátló és szagtalanító hatását kihasználhatjuk "hintőpor" formájában is, a hónalj és lábak, lábujjak közötti terület beporzásával.

A fésűket, keféket, manikűröző eszközöket fertőtleníthetjük szódabikarbónával. Ilyenkor 8-10 kanálnyit oldjunk fel egy mosdókagylónyi vízben és hagyjuk ázni az eszközöket legalább egy éjszakán át.

Ékszereinket is újjá varázsolhatjuk a szódabikarbóna segítségével. Egy kis lábosba tegyünk annyi vizet, hogy ellepje az ékszereket. Adjunk hozzá egy kávéskanálnyi szódabikarbónát. Forraljuk az ékszereket 4-5 percig. Még a leghozzáférhetetlenebb helyekről is feloldja a piszkot. Vigyázzunk egyszerre csak egyféle fémet (vagy aranyat, vagy ezüstöt) tisztítsunk.

Bármennyire is vigyázunk óhatatlan, hogy a hűtőszekrényben néha ne maradjon meg valamelyik étel vagy gyümölcs szaga. Ha szódabikarbónás vízzel mossuk ki a hűtőt gyorsan el fog tűnni minden nemkívánatos "illat". Igaz ez más szekrényekre és tárolókra is.

A cipők és csizmák fertőtlenítésére szórjunk jó sok szódabikarbónát a lábbelikbe. Hagyjuk állni egy éjszakán át és nemcsak a gombák tűnnek el, hanem a kellemetlen szagok is.

Nem csak gyomorégés esetén segít ez a csodás szer. Kiváló emésztés serkentő is, ha nehéz ételt eszünk vagy ha felpuffadunk 1 késhegynyi szódabikarbóna megoldja a problémát.

A királyok betegségében, a köszvényben szenvedőknek is enyhülést hoz. Oldja a húgysav kristályokat ezáltal csökkenti az ízületek irritációját és a fájdalmat. Naponta háromszor egy teáskanálnyi szódabikarbónát kell ilyenkor inni egy pohár vízben feloldva.

Dr. T. Simoncini olasz onkológus még a rákos megbetegedések gyógyítására is nagy sikerrel használja.

Érdemes tehát újra elővenni ezt a majdnem elfelejtett csodaszert!

Ez a cikk nem a mi írásunk, a natursziget.com oldalról vettük át. A cikk szerzője: Nyári Zsuzsa, (eredeti forrása: Gyógyulás útjai)

Publikálva: 2012. június 12.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár