Félelmek helyett kockáztatás

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Ahhoz, hogy kockáztassunk, nagy mértékben vagy teljesen el kell engednünk a félelmeinket. Tény, hogy kényelmesebb ott maradni, ahol egész életünkben voltunk – a biztonsági sávban. De ha itt maradunk, kevés jutalomban lesz részünk az élettől, vagy akár semennyiben. Érdemes tehát vállalni a kockázatot. A félelmeink elengedés elsőre talán nem könnyű, de egyre több gyakorlással idővel második természetünkké válhat.

A félelmek elengedése

Ahhoz, hogy sikeresen elengedhesse a félelmeit, először szembesülnie kell velük. Ahelyett, hogy különleges nevekkel címkézné fel őket, nézzen inkább szembe velük. Természetesen ezt sokkal könnyebb mondani, mint megvalósítani. Ha sok évig együtt élt a félelmeivel, azok mélyen bevésődtek a tudatalattijába, de nem lehetetlen, hogy változtasson rajta. A legfontosabb, hogy akarja a változást. Ha valóban el akarja engedni a félelmeit, semmi sem állíthatja meg! Íme, néhány tipp, amely segíthet ebben.

Azonosítsa a félelmét

Senki nem ismeri a félelmeinket jobban, mint mi magunk, végül is ezek a sajátjaink. Azonosítsa hát be, hogy valójában miről is szólnak. Hamar észre fogja venni, mennyire korlátozzák Önt félelmei – és a félelemre adott reakciói korlátozzák azt is, aki valójában lehetne. Fogadja el, hogy egy adott dologtól való félelme valós, de tekintse kihívásnak, hogy bátran és belső erői aktiválásával szembenéz a helyzettel.

Lépjen túl a félelmein

A fellépő félelem nagyon gyakran az ismeretlentől való félelem. Sokszor azért gondolunk valamit kockázatosnak, mert nem tudjuk, valójában mi is történik. Ismerkedjen meg a félelme tárgyával, járja körül az adott helyzetet. Ha belelát a dolgokba, a félelmei is csökkennek.

Ahogy Henry Ford annak idején nagyon jól megfogalmazta: "Akár azt hisszük, hogy képesek vagyunk rá, akár azt, hogy nem, igazunk lesz." Önnek van választása! Változtathat azon, hogyan gondolkodik egy adott helyzetben. Ha módosítja a gondolkodását, megváltozik a viselkedése is. Lehet, hogy a félelmei legyűrték a gondolatait, de az Ön feladata, hogy véget vessen ennek.

Vállalja a kockázatot

Ha eldöntötte, hogy elengedi a félelmeit, ideje, hogy némi kockázatot vállaljon. Akár észleli, akár nem, naponta sokszor kockáztat. A legtöbb kockázat csak minimális, de szinte minden döntés kockázatot jelent. Tanulja meg helyesen kezelni ezeket a helyzeteket.

Ne úgy gondoljon a kockázatra, mint valami negatív dologra, tekintse inkább izgalmas kalandnak vagy kihívásnak.
Fogalmazza meg magának, miért habozik vállalni a kockázatot.
Képzelje el a pozitív végkimenetet – a vizualizáció működik!
Készítsen tervet – ezáltal kevésbé lesz félelmetes a kockázatvállalás.
Rászánta magát? Értékelje a tapasztalatait, hogy általuk tovább fejlődhessen.
Legyen magabiztos – ne hallgasson a negatív belső hangra. Az önbizalom a siker legfőbb tényezője.
Tekintse játéknak

Sok embert már attól szorongás fog el, hogy elképzeli a kockázat felvállalását. Ez teljesen normális állapot. Egyetlen éjszaka alatt nem várható el, hogy drasztikusan megváltozzunk. Ugyanakkor hinnünk kell magunkban, és őszintén hinni kell abban, hogy a változás lehetséges.

A félelmek elengedése és a kockázatvállalás kéz a kézben jár.

A Jó Közérzet Központ kiegészítése:

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk nem a saját írásunk, a natursziget.com oldalról vettük át.

Jogosan merülhet fel Önben a kérdés, vajon hogyan kapcsolódhat egy ilyen témájú cikk a vitaminokhoz, vagy az egészséges életmódhoz. Azt kell mondjam, hogy nagyon is. Még a leggyógyszerpártibb orvosok is elfogadják azt a nézőpontot, hogy a betegségek jelentős hányada, vagy a betegségekre való hajlam lelki eredetű. Még a kemoterápiát vezető orvos is azt tartja, hogy ha a beteg nem akar meggyógyulni, akkor a kemoterápia "majdnem hogy" felesleges, nem fogja kellő mértékben szolgálni a gyógyulást. Ezzel nem a véleményemet irom le, ezt konkrétan ilyen orvostól hangzott el, a közelmúltban.

Ha az életünk tele van félelemmel, szorongással, az kihat az egészségi állapotunkra. Ha az ember retteg attól hogy beteg lesz, valahogy előbb utóbb igaza lesz. Ez ilyen egyszerű. Ha a betegségeknek adunk figyelmet, ha a rossz érzések, szorongás tölti ki a gondolatainkat, akkor jó eséllyel az életünk ebbe az irányba is fog alakulni.

Persze joggal mondhatja, hogy "könnyű azt mondani, hogy ne stresszeljen az ember" és természetesen teljesen megértem ha így gondolja. Érthető, hogy a gazdasági helyzet, az anyagi körülményeink, pénztelenség, munkanélküliség, mind mind nehezítik az életünket. A hírek nyugtalanítók, az esti hiradóban a szakértő nyugtalanító dolgokat mond. Stresszesek vagyunk a Svájci Frank árfolyam miatt, a lakáshitelünk miatt. Ez kihathat a párkapcsolatunkra. Ha ezeket nézzük, ezek a tényezők mind növelhetik a szorongásunkat, félelmünket.
A kérdés persze az, hogy vajon melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás. Az okok amiért szoronganunk kell, aztán a szorongás, vagy azért szorongunk, mert bizonyos tényezők szándékosan úgy alakítják a környezetet hogy az félelmetesnek tűnjön, így aztán robot módjára viselkedve szorongva szaladunk hogy eleget tegyünk ezeknek a tényezőknek.

És hogy kapcsolódik ez a téma közvetlenül a vitaminok területéhez? Sokan féltik az egészségüket. Szinte hallom ahogy mondják az emberek: "A legfontosabb az egészség... Ha egészség van, minden van... Jajj csak nehogy beteg legyek..." stb...
Biztonságra próbálunk játszani, de ez meglehetősen konzervatív megközelítés. A biztonság lényegében azt jelenti hogy valami ami nem romlik. Csak sajnos ilyen dolog nem létezik. Az a helyzet, hogy amíg azt hisszük, hogy mi biztonságra játszunk, attól még öregszünk, az ételeink tápanyaghiányosak, túlsúly, stressz, mozgáshiány, magasvérnyomás, cukorbetegség. Ráadásul ezekre az a megoldás hogy szedjünk gyógyszert... mellékhatások...
Reméljük Önt elkerülik ezek a dolgok és úgy olvassa a kiegészítésemet, hogy nem érti miről beszélek és Önre nem vonatkoznak ezek a tényezők.
Ha azonban egy picit magára ismert, akkor érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy mi van akkor, ha az a helyzet, hogy ha semmit nem változtatunk, akkor nem várhatjuk hogy más eredményt kapjunk?

Akkor viszont lehet, hogy változtatni kéne?

Mi van akkor, ha csak azért nem merünk az új (vagy éppen nem is annyira új) megoldásokhoz nyúlni, mert az a kudarc, amelyet akkor szenvedtünk el, amikor azok a módszerek amik nem válltak be, túlságosan óvatossá tettek minket? Természetesen nem arra buzdítom Önt, hogy keresse a veszélyeket, vagy a felesleges, irracionális kockázatot. Arra bíztatom, hogy amikor úgy érzi, ki kéne próbálnia, de csak azért óvakodik, mert már annyiszor nem sikerült, na olyankor ne engedje, hogy csak a félelem és a szorongás megállítsa Önt. Álljon ki magáért, ne csak a kudarcok vezessék döntéseit. Merjen kockáztatni, új dolgokat kipróbálni.

üdvözlettel,
Vági Péter
A Jó Közérzet Vitamin® Webáruház szerkesztője

Legyen Önnek is Jó Közérzete!

Publikálva: 2012. február 22.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár