Gyümölcsök és zöldségek a fogínybetegség ellen?

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A Birminghami Egyetem kutatói kimutatták, hogy a gyümölcs-zöldséglé koncentrátumok speciális kombinációja más hagyományos fogászati kezelések mellett alkalmazva segíthet a krónikus fogínybetegség leküzdésében. A kísérletről a Journal of Clinical Periodontology október 18-i számában számoltak be.

A randomizált, kontrollált kísérletből az derült ki, hogy a koncentrált fitotápanyagokat tartalmazó kapszulák napi rendszerességű fogyasztása javítja a krónikus fogágy-gyulladásban szenvedők klinikai kimenetelét a nem műtéti fogágykezelést követő két hónapban. A terápia után öt és nyolc hónappal további előnyös változások mutathatók ki.

A 30 éven felüli, krónikus fogágy-gyulladásban szenvedő kísérleti alanyokat véletlenszerűen három csoportba osztották be: az első tagjai zöldség-gyümölcslé koncentrátumot, a másodikban zöldség, gyümölcs és bogyó koncentrátum kapszulát, a harmadikban pedig placebót kaptak. A Juice Plus+® néven forgalmazott kiegészítőket naponta szedték a résztvevők nem sebészeti fogászati kezelést és tisztítást követően. Két hónappal később a klinikai kimenetel mindhárom csoportban jelentős mértékben javult, de a zöldség-gyümölcs, valamint a zöldség, gyümölcs és bogyó csoportokban a második hónap végén további jelentős javulás is mutatkozott a fogínyvisszahúzódást illetően.

A birminghami kutatók egy nemzetközi kísérletet is indítottak, melynek keretében Hollandiában és Németországban is vizsgálják az eredmények klinikai jelentőségét.

A cikk eredeti forrása: natursziget.com
Publikálva: 2011. november 28.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár