Ólom, arzén, alumínium és higany...

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!
Létfontosságú nyomelemek,
vagy veszélyes mérgek?

Tudta, hogy egy alma 3-5 mg alumíniumot, valamint nyomokban ólmot, arzént és higanyt tartalmaz? A mikro tápanyagok, vagy nyomelemek létfontosságúak a jó egészséghez ha szerves növényi forrásból származnak. Ezzel szemben, ha egy szervetlen fémes forrásból jönnek, mint nehézfémek, akkor mérgezőek. Például a jód szerves formában szükséges az egészséghez. Ugyanilyen mennyiségű szervetlen vagy fémes jód akár meg is ölheti…

Miért vannak az emberek
megrémülve ezektől a nyomelemektől?

Az ok jól érthető. Számos haláleset és születési rendellenesség kapcsolódik a nehézfémek okozta mérgezésekhez, mint pl. az ólomhoz. Az arzént méregként és kártevő irtóként használták évszázadokon át. A sajtó tele van rémisztő hírekkel ezekről az anyagokról, mégsem esik szó soha a legfontosabb tényezőről: szerves vagy szervetlen?

A szerves nyomelemek nem rakódnak le a szervezetben úgy, mint a szervetlen formájukban. A kutatás azt mutatta, hogy a szerves növényi eredetű nyomelemek tulajdonképpen feloldják a testben lerakódott szerves nehézfémeket, így ezek kiürülnek a szervezetünkből.

Van egy hatalmas különbség a szerves és szervetlen ásványi anyag között. Ha egy növény a földből ásványi anyagot használ fel, akkor azokat megemészti és ionikus, illetve elektronikus formára alakítja a természetben. Ez egyszerűbbé teszi a test számára, hogy feldolgozza és használja a sejtszinten az ásványi anyagokat. Következésképpen nem tárolódnak és raktározódnak máshol a testben. A nyomelemek szervetlen formában nehezen felhasználhatók a test számára, ezért a szövetekben nagy mennyiségben tárolja el a szervezet, így rendkívül mérgezőek.

Az 80-as évek végén Gary Price Todd (a Nutritoin, Health and Disease c. könyv írója) egy érdekes kísérletet végzett el. A tanulmányban nehézfém mérgezést elszenvedett emberekkel foglalkozik, főleg ólom, higany, kadmium és alumínium által. A páciensek egy programban vettek részt, ahol teljes spektrumú szerves mikro nyomelemeket kaptak. 16 hónappal később a tanulmány megmutatta, hogy csökkent a nehézfémek szintje a pácienseknél. Azt a következtetést vonta le, hogy a szervetlen, ionikus ásványok, kelát formában eltávolítják a szervetlen ásványi anyagokat a testből. Ezen kívül az ionikus ásványi anyagok pár óránál tovább nem tudnak raktározódni a szervezetben, így a vízben oldódó vitaminokhoz hasonlítanak. Emiatt nem tudnak olyan mennyiségben a szövetekbe beépülni, hogy mérgezővé váljanak. (Todd, Gary P. Unpublished Observations, A Táplálkozástudományi Intézet Lapja, 1996. június)

Egy másik tanulmányt az ásványi anyagokkal és a méregtelenítéssel kapcsolatban Dr. Michael Zimmerman, a Krónikus Betegségekre, Terápiának Ellenálló Páciensekre és Biofizikusokra Specializálódott Klinika egyik vezetője, valamint Dr. Fritz Albert Popp végzett el a németországi Überlingben. A kísérletük eredményeképpen arra jöttek rá, hogy a nyomelemek nem mérgezőek, sőt segítik a sejtek létfontosságú működését, hatékonyabbá teszik a méregtelenítést és felgyorsítják a krónikus betegségek gyógyulási folyamatát. (Fritz Albert Popp, Bio-elektronikus válasz a sejt stimulációra)

Az olyan anyagok, mint az ólom, higany és más fémek, valamint az arzén mérgező, ha szervetlen forrásból származik. Ezzel szemben szerves forrásból ezek létfontosságú mikro-ásványok, amelyekre a testnek rendkívül kis mennyiségben van szüksége. (The Nutrition Bible, Joan Anderson and Barbara Deskins, 1995). Egy esetben 12 leukémiás betegnek adtak szerves arzént, és 11 betegnél javulás volt tapasztalható. A kezelés kétségtelenül megállítja a rákos sejtek szaporodását, amelyek ezután megsemmisítik magukat. (New England Journal of Medicine, 1998. november)

Megvan az oka, hogy az ilyen anyagokat miért hívják nyomelemnek – a testnek csak nyomokban van rá szüksége. Legközelebb, ha egy termék vagy élelmiszer címkéjén találja ezeket az összetevőket, ne legyen megrémülve. Nézze meg, hogy szerves (növényi) vagy szervetlen (fémes) forrásból származnak.

Forrás: http://jacquelineorganics.co.nz/downloads/VITAL_trace_elements_July_08.pdf

Publikálva: 2010. november 23.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár