Parlagon hever...

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Ezt a földhöz kapcsolódó közmondást, többnyire átvitt értelembe használjuk. Viszont kaptam e-mailen egy anyagot,mely kíváncsivá tett. Remélem elég izgalmasnak tűnik már a dolog. Amikor elolvastam, egyből az volt az első gondolatom ezt meg kell osztanom Önökkel, kicsit, hozzárakva magamat is.

...de nem kívánok túl titokzatos lenni, máris olvashatják mire gondolok.

  1. Parlag jelentése fenti közmondásban: Ha valaki nem műveli a földjét, az „parlagon hever”.
  2. Parlag jelentése Szlovákiában: egy község neve.
  3. Parlag jelentése az allergiásoknak : parlagfű, a gyom, a gaz. Mely orrviszketést, szájpadlásviszketést, tüsszögést, orrfolyást, szemviszketést, könnyezést egyszóval szenvedést jelent.
Az érem egyik oldala:

Egészségügyi rész:

A parlagfű pollenszórása igaz most már kisebb mennyiségben, de egészen a fagyok beálltáig folyamatosan tart. A parlagfű pollenje amellett, hogy hatalmas mennyiségben szóródik a levegőben, az egyik legagresszívebb allergénünk.

Jogi rész:

Magyarországon a 2,5 millió allergiás beteg közül minden második a parlagfűtől szenved. A növényvédelemről szóló törvény értelmében a földhasználó minden év június 30-ig köteles az ingatlan területén a parlagfű virágzást megakadályozni, és az állapotot a vegetációs (egy-egy terület növénytársulásainak összessége) időszak végéig fenntartani. Ellenkező esetben 200 ezertől 2 millió forintig büntethető.

Szubjektív rész:

Hűha ezt nagyon tiltják, ez nagyon komoly, sőt elgondolkodtató. Valami lehet a háttérben, valami amiről eddig még nem tudtunk...

Az érem másik oldala:

A parlagfű feladata:

A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól! Ahol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni.

Miért van ma annyi beteg, így pollenallergia is?

60-80 évvel ezelőtt kevesebb ember volt és több pollent termelő növény, tehát egy emberre fajlagosan több pollen jutott, mint napjainkban, és mégsem volt ennyi allergiás, asztmás beteg. A virágporok nem veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik legértékesebb táplálékunk). Az autók kipufogó gázai viszont lemarják a pollenek védőburkát, és a védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg a természetben volt és ép volt a védőburok, addig nem allergizálnak! Van, aki a lisztre érzékeny, és mégsem mondjuk, hogy veszedelmes a liszt. Korábban tisztább volt a környezetünk és az emberek is egészségesebben táplálkoztak, nem zúdult rájuk annyi stressz, annyi elektroszmog, mint napjainkban. Az ipari élelmiszerekben levõ különbözõ vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, s ha ilyenkor virágzik egy parlagfû, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet. Hazánkban úgy akarnak védekezni az allergia ellen az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfû irtására szólítanak fel. A parlagfüvet csak vegyszerekkel tudnák véglegesen kiirtani, ha egyáltalán véghez lehetne ezt vinni. A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken.

Mi lehet a háttérben, talán mégis értékes ez a gaz?

Lajos Atya (magyar újkori természetgyógyászat úttörője) elmondta hogy régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok hasznos dolgot tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is.

Tudja meg mindenki!

A parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket.

Szubjektív rész.

Kutyaharapást szőrével. Ami elrontja, meggyógyítja alapon a kutyaharapásra az állat szőrét megégetik és a hamuját teszik a sebbe. Még nem próbáltam, de nem állítom, hogy nem működik. Aki parlagfű allergiás, csak parlagfüvet kellene ennie, és lehet nem kellene többé gyógyszert szednie. Viszont szerintem nem mondok ellen senkinek, hogy a lényeg a vitamin, ásványi anyag, nyomelem. Pláne, ha a testben van. Mert ha erős az immunrendszer, és jön egy pollen, én azt mondom kösz jól vagyok, A C-vitamin antihisztaminként elkezd dolgozni, a kalcium is beveti magát és egyből csökkenti a nyálkahártya duzzanatokat, hát ez van engem nem könnyű megbetegíteni.

Zárószó:

Ami viszont a legfontosabb üzenet számomra, hogy harmóniában kell lennünk a természettel, és védenünk kell a bolygót amin élünk. Ne higgyük el elsőre, sőt másodikra sem amit a média állít, azokat az információkat erősítsük magunkba, amit már alkalmaztunk és tudjuk, hogy működik. Hallgassunk meg másokat, de járjunk utána az információknak, így lehet több egészséges, boldog ember lesz ezen a bolygón, amire ha vigyázunk hálával lesz felénk minden egyes nap.

Csányi Henrietta

Szakmai vezető

A levelem alapja lenti link, ha mélyebben érdekli Önöket ez a téma:
http://www.magyarokszovetsege.hu/content/parlagfu-leghasznosabb-gyogyito-noevenyuenk/

Publikálva: 2010. november 20.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár