Szent-Györgyi kísérletének első alanya

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

A C-vitamin áldásos hatását már 11 éves korában megtapasztalhatta Lovászi Imre.

Nyolcvankét éves olvasónk a gázóra leolvasása miatt hívta a Délmagyarország Csörög rovatát, s mellékesen elmesélte: először őt gyógyította meg Szent-Györgyi Albert "csodafegyvere", a C-vitamin.

Rosszul lettem 1936 májusában - júniusában, nem maradt meg bennem az étel, felpuffadt az arcom. Édesanyám elvitt dr. Bedő Imréhez, a Deák Ferenc utcába. A nagy hírű gyerekgyógyász a vizeletből megállapította: súlyos vesegyulladástól szenvedek. Mikor másnap meglátogatott, hozott egy ampullát. Elmondta, hogy Szent-Györgyi professzor talált egy különös anyagot, amit ha injekcióként bead nekem, egy hónap múlva pedig porként rendszeresen beszedem, meggyógyulok - mesélte Lovászi Imre.

Két hónap után fokozatosan meg is szűntek a problémáim. Aztán néhány hónap múlva mutatott egy orvosi tanulmányt: Szeged Nóbel-díjas professzora egyik publikációjában név szerint is megemlített engem, mint akin kipróbálta az aszkorbinsavat, vagyis a C-vitamint. Ma is hálás vagyok a nagy hírű tudósnak, hogy súlyos vesegyulladásomból meggyógyított.

Csodafegyvernek tekintik a C-vitamint, amely például antioxidáns tulajdonsága révén véd a szívbetegségek és például a daganatos megbetegedések ellen, ezért különösen dohányzók figyelmébe ajánlják. Hatására a vénákban ritkábban keletkeznek vérrögök, így csökken a szívroham és az embólia veszélye. A C-vitamin védelmet nyújt a szürke hályog ellen is.

- Én is tudom, az ellenálló képességet fokozza a C-vitamin, így a szervezet könnyebben küzdi le a betegségeket, fertőzéseket. A vesegyulladásom után, felnőttként is szedtem már C-vitamint - magyarázza Lovászi Imre, akit híres gyermekké tett a C-vitamin. A később banki revizorként dolgozó férfi elárulta, bár őt gyógyította meg elsőként, mégsem szedte rendszeresen a csodaszert. E vitamin különlegessége, hogy vízben oldódik, így aztán túladagolni lehetetlen.

A C-vitamin sokoldalúságát bizonyítja, hogy elsődleges szerepet játszik a növekedésben, segíti a kalcium felszívódását, mely a fogak és a csontok épségét biztosítja. Az ásványi anyagok és más tápanyagok sejtekbe jutását is támogatja. Erősíti az izomszövetet. Ugyancsak köztudott, hogy enyhíti a nátha súlyosságát, és rövidíti időtartamát. Allergiaellenes hatású, megakadályozza a fáradtságot, növeli az életkedvünket.

Újszászi Ilona - http://www.delmagyar.hu/

Publikálva: 2010. november 25.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár