C- és E-vitamin a cukorbetegek szemének védelmében

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Elméletben a C- és E-vitamin megelőzheti a vaksághoz vezető diabéteszes retinopátia (szemkárosodás) kialakulását. Angol kutatók állatkísérletekben igazolták ezt a feltevést, emellett az is kiderült, hogy a táplálékkal bevitt elegendő magnézium összefüggésben áll az alacsonyabb vérnyomással és vércukorszinttel, amely szintén segíthet megelőzni a retinopátiát.

Dr. Amanda Adler, a cambridge-i Anyagcseretudományok Intézetének kutatója és munkatársai 1988 és 2008 között megjelent tanulmányokat elemeztek az említett vitaminok és nyomelemek hatásának felmérésére. A 15 vizsgálatban résztvett 4094 fős minta elemzéséből az derült ki, hogy még nem áll rendelkezésre elegendő bizonyíték arra nézve, hogy ajánlani lehessen a C- és E-vitamint, továbbá a magnéziumot a cukorbetegek számára.

"Nagyon csábító a lehetőség, hogy gyógyszerek helyett ételekkel csökkenthetnénk a cukorbetegség szövődményeit" – mondta el Dr. Adler. Állatkísérletekben a C- és E-vitamin ugyanis csökkentette egy, a retinában abnormális érburjánzást okozó növekedési faktor, a VEG-F termelődését.

Kórházban fekvő betegeknél a C-vitamin csökkentette a retinopátia kockázatát, azonban ezt az átlagnépességnél még nem sikerült igazolni. Az E-vitamin és a magnézium esetében nem tudták alátámasztani a kapcsolatot.

A cikk eredetileg az Ophtalmology folyóirat januári számában jelent meg.

A cikk forrása: eletmod.hu

A Jó Közérzet Vitamin Webáruház
szerkesztőjének kiegészítése:

Kedves Olvasó!

Ismét sikerült egy cikket találnom ami így végződik. Kutatnak, beigazolódni látszik aztán mégse.
Szinte már megszokottnak tekinthető. Az ilyen cikkeket azért szoktam továbbközölni, hogy legalább itt, a kiegészítésben irhassak róla néhány szót.

Az ilyen cikkek mindíg az az érzésem, hogy azt a látszatot próbálják kelteni, mintha nem lehetne biztosan tudni, hogy hogyan működnek a vitaminok, hogyan hasznosíthatjuk javunkra a vitaminok adta előnyöket.
Ha ez valahogy igaz lehet, akkor úgy, hogy még nem jöttünk rá mindenre, hogy mi mindenben segíthetnek.

Szerintem ez a fajta zűrzavarkeltés azért folyik, hogy az emberek visszahúzódjanak attól, hogy megpróbáljanak tenni a saját egészségük iránt. Arra buzdítom ezért kedves Olvasóm, hogy igenis legyen okozója saját egészségének. Próbálja ki, tapasztalja meg a különböző lehetőségeket, módszereket, váljon tudatossá a saját egészsége, testének működésével kapcsolatban.

Pótolja naponta szervezete vitamin, ásványi anyag és nyomelemszükségletét!

Publikálva: 2011. szeptember 24.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár