Már Ausztráliában is fertőz az új szuperbaktérium

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Három ausztrál betegben is azonosították azt az új, minden antibiotikumnak ellenálló szuperbaktériumot, amely brit tudósok kutatásai szerint Dél-Ázsiából indult, és rövid időn belül az egész világon elterjedhet.

Az ausztráliai esetekről Peter Collignon professzor, a Canberrai Kórház fertőző betegségekkel foglalkozó osztályának vezetője számolt be pénteken. Mint figyelmeztetett: a három páciens - akik közül az egyiken az indiai Mumbaiban plasztikai műtétet hajtottak végre - csupán a jéghegy csúcsa.

"Nagy valószínűséggel többen is megfertőződhettek, mivel ezt a bizonyos gént nehéz kimutatni, csak nagyon kifinomult laboratóriumi tesztekkel lehet" - magyarázta Collignon.

Már vizsgálják...A Cardiffi Egyetem tudósai Timothy Walsh vezetésével szerdán publikált tanulmányukban az általuk New Delhi metallo-béta-laktamáz, illetve NDM-1 néven emlegetett gén megjelenéséről írtak, amelyet tavaly egy Indiában kórházba került svéd állampolgárban, majd több tucat, részben Indiát megjárt nagy-britanniai betegben azonosítottak. Ez a gén az új szuperbaktériumokat szinte minden antibiotikummal, még a legerősebbnek tartott carbapenemekkel szemben is ellenállóvá teszi - figyelmeztettek.

Nincs gyógyszer ellene

Walshék elsősorban az olcsóbb kezelések, például plasztikai műtétek motiválta "egészségügyi turizmust" okolták azért, hogy a szuperbaktérium kikerült Dél-Ázsiából, és hangsúlyozták, hogy hamarosan akár az egész világon elterjedhet, pedig jelenleg semmilyen gyógyszerrel nem lehet ellene védekezni.

Mint Collignon elmondta: az ausztrál betegek vizeletében találták meg a baktériumot, amely azonban náluk különösebb panaszt egyelőre nem okozott. "Az igazi probléma az, ha a fertőzés másokra is átterjed" - mutatott rá hozzátéve, hogy "semmilyen gyógyszer nem áll rendelkezésre a kezelésére".

A három ausztrál fertőzött egyike a hétköznapi életben fertőződött meg a baktériummal, ami szintén a helyzet súlyosságát jelzi, hiszen azt mutatja, hogy nem csak a kórházakban van jelen. "Valószínűleg sok ember halálát okozza, de mivel fejlődő országról van szó, nem lehet felbecsülni, mennyiét" - mondta Collignon.

A professzor, aki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) antibiotikumokkal kapcsolatos munkájában is részt vesz, az antibiotikumok felhasználásának globális felülvizsgálatát, az antibiotikumokkal való "visszaélések" (például a baromfik gyógyszerezésének) megszüntetését és egy nagyszabású higiéniai kampány beindítását javasolta a szuperbaktérium-fertőzés elterjedésének megakadályozására.

Forrás: lifenetwork.hu

Csányi Henrietta kiegészítése:

...veszélyes ez a világ. Mindentől rettegni kell. Ez volt a madárinfluenza, sertésinfluenza esetén is.

Olvassák el a Vírus című cikkem, és mindent érteni fognak. Ha ehhez nincs kedvük csak azt mondhatom, hogy az immunrendszer legnagyobb haverja a C-vitamin, szedjék bátran és a rettegést hagyják másoknak!

Erősítse szervezetét magas C-vitamin tartalmú multivitaminnal!

Multivitaminokat egész évben (tavasszal és nyáron is!!!) érdemes fogyasztani,
mert tartalmazzák az alapvetően szükséges vitaminokat.
Ilyenek a Jó Közérzet Vitamin - Alap-, Közepes- és a Nagy Energia multivitaminok.

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

be_500_200.jpg


Publikálva: 2010. november 26.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár