Tíz legrosszabb dolog, amit a teste ellen elkövethet cikk fényképe

Tíz legrosszabb dolog, amit a teste ellen elkövethet

Elképesztő dolgokat képes művelni az ember a testével, és szinte bármire képes, hogy szebb legyen - pedig népszerűségük ellenére sok kozmetikai beavatkozás komoly egészségügyi kockázatot jelent. A livescience.com összeszedte azt a tíz dolgot, amelyet az emberek a testükkel tesznek - pedig nem lenne szabad.

Elképesztő dolgokat képes művelni az ember a testével, és szinte bármire képes, hogy szebb legyen - pedig népszerűségük ellenére sok kozmetikai beavatkozás komoly egészségügyi kockázatot jelent. A livescience.com összeszedte azt a tíz dolgot, amelyet az emberek a testükkel tesznek - pedig nem lenne szabad.

10. Lábujjrövidítés

Ha nem jön fel a divatos körömcipő, kurtítsuk meg a nagylábujjat - sok nő választja ezt a brutális megoldást a szépség kedvéért. A beavatkozás során eltávolítják a lábujj csontjának egy részét. Azt nem tudni egyelőre, hogy a járásra hosszú távon milyen hatással van a beavatkozás, de az biztos, hogy évekkel később ízületi gyulladást okozhat. Igaz, ha valaki megengedhet magának egy Manolo Blahnik cipőt és a 10 ezer dolláros műtétet, akkor azt is meg tudja fizetni, hogy ölben cipelje valaki.

9. Lézeres szőrtelenítés

A lézer tönkreteszi a szőrtüszőt, amely így képtelenné válik arra, hogy ellássa a feladatát: szőrt növesszen. A beavatkozás azonban csak a világos bőrű, de sötét hajú-szőrzetű embereknél hatásos, ráadásul nem távolítja el az összes szőrt, hónapokig tart, mire eredménnyel jár, fájdalmas, és ha rosszul végzik el, akkor sebesedést okoz - ráadásul a hatás néha csak pár évig tart. Mindennek a tetejében az illetőnek a kezelés egész időtartama alatt tartózkodnia kell a naptól. Maradjon inkább a borotvánál - ma már egészen kiváló pengéket gyártanak!

Önpusztítás8. Testékszer

A puha fülcimpába helyezett testékszerek ritkán okoznak problémát - legföljebb allergiás reakció alakulhat ki a fém miatt. Nem igaz azonban ugyanez azokra a kényes testrészekre, ahova egyesek piercinget rakatnak. A mellbimbó átfúrása esetén akár egy évig is eltarthat, míg begyógyul a seb, amely ráadásul gátolhatja a szoptatást. A külső nemi szervekbe helyezett piercing elszakíthatja az óvszert, vérzést okozhat és növelheti a nemi úton terjedő fertőzés veszélyét. A nyelvbe helyezett testékszertől kicsorbulhatnak a fogak, ráadásul gyakran le is nyelik ezeket.

7. Fogékszer (Grillz)

A fogékszer különösen a hip-hop világában népszerű; a fémből készült holmit a felső fogsoron hordják. A fogékszer egyrészt drága - az Egyesült Államokban akár több ezer dollárba is kerülhet egy-egy divatosabb darab -, másrészt hosszabb távon fogszuvasodást és ínysorvadást okozhat.

6. Tartós smink

A tetováláshoz hasonló módszerrel készítik a tartós sminket is, amely egyre népszerűbb világszerte, hiszen a nők számára időt és gondot takarít meg. A tartós smink általában veszélytelen hóbort, ám a végeredmény nem mindig felel meg a várakozásoknak. De hát végül is, mindenki azt csinál az arcával, amit akar...

5. Gyomorszűkítés

Ez a beavatkozás sokak utolsó reménye a fogyásra, ám az esetek negyven százalékában a műtét után hat hónapon belül súlyos komplikációk jelentkeznek; például krónikus hasmenés vagy sérv, hernia alakul ki.

4. Bőrfehérítés

Az olcsó kezelések mindig a legveszélyesebbek. Bizonyos bőrvilágosító szerek higanyt tartalmaznak, amely ideg- és vesekárosodást okozhat; másokban hidrokinon található - ezt a rákkeltő anyagot betiltották az Európai Unióban, mert gennyes pattanást okoz. Vannak, akik azért akarják kivilágosíttatni a bőrüket, hogy eltüntessék az anyajegyeiket, vagy a pigment foltokat. Ázsiában és Latin-Amerikában sokan azért fordulnak ehhez a módszerhez, mert a nyugati szépségideálhoz akarnak hasonlítani. S néha ez bizony kényszer, hiszen a fehér bőr jobb álláslehetőségekkel jár.

3. Botox

A szándék, hogy valaki halálos baktériumot injekcióztat az arcába, abban a reményben, hogy lebénítsa az izmokat, meglehetősen bizarr, ráadásul ez a ránctalanító módszer bizonyos veszélyeket is rejt magában. A Botox (a botulinum toxin rövid neve) az egyik leghalálosabb ismert természetes anyag, amelyet a gyógyászatban izombetegségek kezelésére használnak. A kezelés a légzés összeomlásához és halálhoz vezethet; az amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság (FDA) most vizsgálja felül a kezelés veszélyeit és előnyeit.

2. Pénisznagyobbítás

El akarja kápráztatni a partnerét hatalmas péniszével - akkor a nagyobbító műtétet Önnek találták ki! A beavatkozás a pénisz eltorzulásának és érzékenysége elvesztésének veszélyével jár, jó hírű sebész nem is vállalja normális péniszű páciensnél. A beavatkozást azok számára találták ki, akik baleset vagy rákbetegség következtében képtelenek merevedésre.

1. Zsírleszívás

A fogyni vágyó, de erős akarat híján lévő emberek menedéke. Nem árt azonban tudni, hogy zsírleszívással csupán fél kiló hájtól lehet megszabadulni - egy négyórás, veszélyes műtét eredményeképpen. A beavatkozás után hetekig bűzös váladék szivárog a sebekből, és hónapokig megmarad a duzzanat, mivel a hajszálerek elpusztulnak, a környező szövetek pedig elhalnak emiatt. Az egyetlen jó hír, hogy már csak minden ötezredik műtét vezet halálhoz.

Forrás: inforadio.hu

Publikálva: 2010. november 25.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár