Meg kell duplázni a gyerekek D-vitamin adagját!

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Kétszeresére kell növelni a csecsemők, a kisgyerekek és a tizenévesek napi D-vitamin adagját - állítják az amerikai gyerekorvosok, akik szerint a vitaminnal súlyos betegségeket lehet megelőzni.

Az Amerikai Gyermekorvosi Akadémia azt tanácsolja, hogy az eddig általuk ajánlott 200 helyett 400 egységnyi D-vitamint kapjon a fiatal korosztály, beleértve az anyatejjel táplált csecsemőket és azokat a tiniket is, akik túl kevés tejet isznak.

A babáknak gyártott különböző vitaminkiegészítők ugyan tartalmaznak D-vitamint, ahogy az anyatej is, ám az amerikai orvosok szerint ez kevés.

A kereskedelmi forgalomban kapható tejekben is van a vitaminból, de a legtöbb gyerek azonban nem iszik napi 4 bögrével belőle - ez az ajánlott napi mennyiség.

A D-vitamin bevitelének megnövelését az után tanácsolta az akadémia, hogy új kutatások szerint a vitamin nemcsak a csontokat erősíti, hanem csökkentheti a rák, a cukorbetegség és a szívproblémák kialakulásának esélyét.

A testület 2003-as ajánlásában még napi 200 egységnyi D-vitamin szerepelt, a mostani, duplájára felemelt mennyiséget akkor 51 és 60 év körülieknek ajánlották.

Forrás: inforadio.hu

Publikálva: 2010. november 23.

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár