Tippek fáradtság ellen

Küldje tovább ismerősének! Küldje tovább ismerősének!

Nagyon fáradt.Persze, el sem kellene jutnunk odáig, hogy fáradtak vagyunk munka közben, addig meg pláne nem, hogy éjszaka dolgozzunk, de sajnos gyarlók vagyunk, és rendre így járunk. Ilyenkor már késő bánat azon sírni, hogy bárcsak másképp alakult volna - egy dolgot tehetünk, megpróbáljuk felébreszteni magunkat. Na de hogy? Kávé, tea, kóla? Mi ennél eredetibb, és talán az egészségre is kevésbé káros megoldásokat szerettünk volna, úgyhogy összeírtuk, ki mit tesz. Nem szakembereket kérdeztünk, nem is népi bölcsességeket sorolunk, hanem a pillanat szülte módszereket, amik a mindennapokban nekünk beválnak.

Hát akkor csavarjuk is fel a szőnyeget: első ajánlatunk a hangos zene. A hallásunknak mondjuk nem tesz jót, de vészhelyzetben, bevalljuk, megengedjük néha magunknak a decibelkúrát, mert nagyot tud rúgni az emberen. Persze a hangerő nem minden, érdemes az ütemre is figyelni - más szóval elő a kalapácstechnóval vagy valami pöröly heavy metallal.

Az erős fény bizony parancsoló erővel hat. Nappal persze sokra nem megyünk ezzel a tippel, de az biztos, hogy a hangulatos állólámpás éjszakai munka közben érdemes hirtelen fölnyomni a nagyvillanyt, meg minden egyebet, ami fényt ad. A norvégok nyáron állítólag nem is nagyon alszanak két hónapig, szóval lehet benne valami, és Goethe is megmondta: "Mehr Licht!"

Ha huzamosabb ideig tart az álomkór, valami átütőbb megoldásra van szükség, mint akkor, amikor már csak néhány óráig kell kibírni - erre többen is egy jó úszást ajánlottak, mert annak a hatása hosszabb ideig is eltart. Lehetőleg jó hideg vízben csobbanjunk, és persze semmi lubickolás, csak tempó, tempó.

Ha viszont épp nincs a közelben nyitva tartó uszoda, és azon szerencsétlen tömegekhez tartozunk, akiknek házi medence sem jutott, kénytelenek vagyunk valami egyszerűbb megoldás után nézni. Hideg zuhany, egyszerű arcmosás, avagy a csuklóra engedett hideg víz - ezek bizony mind működnek, bár meglehetősen drasztikusak tudnak lenni. A háztáji hideg vizes vonalról azonban a mi kedvencünk egy kicsit furcsább trükk: két jégkocka a szemre. Hisszük vagy sem, az egész fejet lehűti, és ráadásul közben garantáltan nem tudunk csinálni se semmit, hanem csak pihenünk.

Mit ad isten, van egy versenyzőnk, aki mindezzel szemben mégiscsak a forró fürdőre esküszik. Első blikkre be nem válogattuk volna az ötletet, mert egy jó kád víz után a legtöbbünk már csak az ágyra tud gondolni, de aztán észérveket állítottak szembe velünk, úgyhogy megadtuk magunkat: ettől legalább megnyugszanak az idegek és kitisztulnak a gondolatok, úgy meg bárminek könnyebb nekiállni. Vitathatatlan, bár elsőre mi azért nem egy határidő szorításában fogjuk kipróbálni, az biztos.

Mélyen elgondolkodva...

Nem tágítunk a fürdőszobából - akad köztünk olyan is, aki kimegy fogat mosni, ha már az asztalra bukik a fáradtságtól. Ilyenkor mindig az erősen mentolos fogkrémhez nyúl, az ugyanis - ahogy ő mondja - agyig tud hatolni. Itt kell megjegyezni, hogy valaki ajánlotta az izmosabb mentolos rágót is, úgyhogy van módszer akkorra is, amikor épp nincs kéznél a fogkefe.

A hatásmechanizmus ugyanaz, csak a hajtóanyag más: gyömbér. Legyen bár a vágott vagy az aszalt-cukrozott verzió, netán a fűszerként használt őrölt változat (mert az is lenyelhető ám), a kívánt eredmény nem marad el: úgy csípi végi álltól tarkóig és fültől fülig az ember fejét belülről, hogy egy kiadós pofozás is elbújhat mellette. Nem mellesleg a gyomrunknak is jót tesz.

Ne kerülgessük tovább a forró kását - eddig is önsanyargató módszerekről beszéltünk, és amúgy is kegyetlenség önmagunkkal szemben, ha ébren maradunk, amikor már alig bírjuk, úgyhogy ki lehet mondani: a fájdalom bizony élénkít. Körzővel persze senki ne böködje magát, és a forró főzőlapra se tessék rátenyerelni, de lehet például csipkedéssel próbálkozni.

Törekedhetünk persze inkább a testi-lelki harmóniára is, mert a relaxáció vagy az autogén tréning részben éppen arra van kitalálva, hogy pihentessen. A profik állítólag többórányi alvást is képesek kiváltani velük, de mi ennél kevesebbel is beérjük - ha még egy órát húzzuk tőle nagy nehezen, már elégedettek is vagyunk. Két dologra viszont figyelni kell: szigorúan ülve csináljuk, és 20 percnél hamarabb ne hagyjuk abba, máskülönben alvás vagy legalábbis még nagyobb fáradtság lesz a vége.

Utoljára hagytuk összes éjjeli baglyunk kedvencét, a "séta a nonstopba" című népi játékot. Aki ment már le az éjjel-nappaliba éjnek évadján kóláért, az maga is rájöhetett: egy fejtisztító gyaloglás hatalmas lökést tud adni az embernek. Főleg télen ideális, akkor ugyanis még kellően hideg is van hozzá - de persze tetszés szerint turbózható az évszaknak megfelelően és attól függetlenül is. Hegymenet, mászkálás a parkban: lehetőségek vannak, csak élni kell velük. Aztán pedig miharabb bepótolni a kimaradt alvást.

Forrás: noilapozo.hu

Előzze meg a fáradtságot megfelelő vitamin fogyasztással!

Multivitaminokat egész évben (tavasszal és nyáron is!!!) érdemes fogyasztani,
mert tartalmazzák az alapvetően szükséges vitaminokat.
Ilyenek a Jó Közérzet Vitamin - Alap-, Közepes- és a Nagy Energia multivitaminok.

Rendelje meg a vitamint és legyen jó a közérzete!
Kattintson a képre, vagy erre a szövegre!

Jó Közérzet Központ - Alap Energia multivitamin


Publikálva: 2010. november 26.

Kapcsolódó termékek
C vitamin, 1000mg fénykép
C vitamin,
1000mg
25 mg csipkebogyóval
és 25 mg citrus
bioflavonoiddokkal,
30 szem
Normál ár:
1400 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db
Prémium Közepes Energia Multivitamin fénykép
Prémium
Közepes Energia Nagydózisú Multivitamin
Az aktív emberek
vitaminja.
Normál ár:
18800 Ft
mennyiség növelésemennyiség csökkentése
db

Legutóbb olvasott oldalaink:

Amire még a vitaminoknál is jobban szüksége van?
Válassza ki a Jó Közérzet Vitamin® Prémium Kollagén Csomagját!
1 doboz Prémium Kollagén
1 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
2 doboz Prémium Kollagén
2 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
9810 Ft/db
3 doboz Prémium Kollagén
3 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
8300 Ft/db
5 doboz Prémium Kollagén
5 doboz Prémium Kollagén
11980 Ft/db helyett
7015 Ft/db

A termék sikeresen bekerült a kosárba. Kosár