Lépjen be törzsvásárlóink közé, vásárolja termékeinket kedvezményes áron!* Részletek a regisztrációs oldalon.Regisztráció
|
A cigifüsthöz hasonlóan károsít néhány légszennyező anyagA cigarettafüstben lévő anyagokhoz hasonlóan károsítja a tüdőt néhány újonnan felfedezett légszennyező anyag - állítják eredményeikre hivatkozva amerikai kutatók. Ezek a vegyületek ráadásul a levegőben lévő por- és koromszemcsékhez kötődve akár több hétig is életképesek lehetnek, így fokozott egészségügyi veszélyt jelentenek, a forgalmasabb útszakaszoktól távolabb élőknek is. bővebbenPublikálva: 2010. november 23. Természetes segítség a fejfájás csillapításáraA fejfájás gyakran keseríti meg mindennapjainkat. Mielőtt azonban gyógyszerhez nyúlnánk, érdemes megpróbálnunk valamilyen „természetes” gyógymóddal csökkenteni a kellemetlen tüneteket. Annál is inkább, mivel a fájdalomcsillapítók rendszeres használata idővel szintén a fejfájás kiváltó oka lehet. bővebbenPublikálva: 2010. november 23. Élünk, pedig eszünkA nagyobb "élelmiszerbotrányok" - mint a dioxinos csirke, a kergemarhakór, a génmanipulációk, legújabban az antibiotikummal etetett csirkék forgalomba hozása - látványosan hívják fel a figyelmet arra, nincs minden rendben az élelmiszer-biztonsággal. Kevéssé ismert, agyonhallgatott tények is szerepet játszanak abban, hogy a magyar lakosság egészségi állapotát a világ- és az európai statisztikák alján jegyzik. bővebbenPublikálva: 2010. november 23. A kálium és foghagyma a magas vérnyomás ellenA káliumban gazdagabb, nátriumban szegényebb étrend hatására csökken a vérnyomás - állapították meg amerikai kutatók, míg ausztrál szakemberek tanulmánya a fokhagyma vérnyomáscsökkentő szerepét hangsúlyozza. bővebbenPublikálva: 2010. november 23. Kevesebb kalóriát fogyasztunk, ha lassabban eszünkA kingstoni Rhode Island Egyetem kutatóinak elsőként sikerült valódi bizonyítékot találniuk rá, hogy ha lassabban fogyasztjuk el az ételt, akkor valójában "kevesebbet eszünk", vagyis kisebb kalóriamennyiséget juttatunk a szervezetünkbe. A ráérősebb étkezés további előnyei, hogy egyúttal élvezetesebb lesz az evés és jóllakottabbnak fogjuk érezni magunkat. bővebbenPublikálva: 2010. november 23. Meg kell duplázni a gyerekek D-vitamin adagját!Az Amerikai Gyermekorvosi Akadémia azt tanácsolja, hogy az eddig általuk ajánlott 200 helyett 400 egységnyi D-vitamint kapjon a fiatal korosztály, beleértve az anyatejjel táplált csecsemőket és azokat a tiniket is, akik túl kevés tejet isznak. bővebbenPublikálva: 2010. november 23. A súlytöbblet árt a szívnekA kövérség jelentősen hozzájárul ahhoz a lassú, lappangó gyulladásos folyamathoz a szívben, amely fokozza a szívelégtelenség kockázatát. Öt amerikai egyetem kutatóinak eredményeiről az Amerikai Szivgyógyász Kollégium folyóirata számolt be. bővebbenPublikálva: 2010. november 23. Többet ártanak, mint használnak az allargiatesztekAz ételallergiát vizsgáló egyszerű tesztek közül számos veszélyeztetheti az emberek egészségét. A próbák gyakran hibás eredményt hoznak, és feleslegesen iktatják ki az alapvető élelmiszereket az emberek étrendjéből. Brit szakemberek arra mutatnak rá, hogy az egyszerű ételallergia-tesztek gyakran egymással ellentétes eredményt hoznak, épp ezért nem feltétlenül állítható fel korrekt diagnózis ezekre alapozva. bővebbenPublikálva: 2010. november 23. Vitaminhiány okozhatja az időskori agysorvadástEgy a húsban, halban és tejben található vitamin lelassíthatja az agysorvadást és a memória romlását az öregkorban - állítják brit kutatók. Az oxfordi egyetem szakemberei szerint azoknak az idős embereknek, akiknél a B12 vitaminszint alacsony, hatszor nagyobb az esélyük az agysorvadásra. bővebbenPublikálva: 2010. november 23. Szívrohamot okozhat a D-vitamin hiányaAz európaiak, így a magyarok szervezetében általánosan alacsony a D-vitamin szintje. Emiatt nem csak a csontok válnak gyengévé, de nő a szívinfarktus és az agyvérzés veszélye is - mondta az InfoRádió által megkérdezett intenzívterápiás szakorvos és táplálkozási tanácsadó. Gulyás Tamás hozzátette: a D-vitamin szintje könnyen befolyásolható. A vegyület a legújabb ismeretek szerint gátolja a daganatok növekedését, a depressziót és egy sor más krónikus betegség kialakulását. bővebbenPublikálva: 2010. november 23.
Legutóbb olvasott oldalaink:
|
Hírlevél
Legyen jól informált az egészséggel kapcsolatban, iratkozzon fel jó tanács levelünkre!
Hírek, cikkekIdőskori izületekTudja meg, miért van szükség Kollagénre szervezetének az Időskori izületek vonatkozásában! |